Македонија,Крими хроника

Три кривични пријави за тетовчани кои произведувале дрога

Три кривични пријави за тетовчани кои произведувале дрога

Министерството за внатрешни работи во два одовени случаи поднесе три кривични пријави за неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори.

Во првиот случај, на 9-ти октомври минатата година, во домот на 17 годишниот З.Ј. се пронајдени 3,4 грама марихуана.

Во вториот случај, пак, СВР Тетово, поднесе кривични пријави против Ш.А. (17) и А.Б. (20) од село Стимница. Инаку, Ш.А. дрогата купил 1,75 грама марихуана од А.Б. , на 27 јануари оваа година.