Македонија

Три милиони денари помош од ТВ „Канал 5“ за поплавените подрачја

Три милиони денари помош од ТВ „Канал 5“ за поплавените подрачја

Три милиони денари хуманитарна помош од Канал 5 телевизија за жителите погодени од катастрофата од епски размери.

Вво Канал 5 пристигнаа камионите со вода, сокови и храна кои ќе бидат дистрибуирани до сите на кои им е најпотребна.

Нивна екипа замина кон Стајковци, а во текот на денот помош ќе биде доделена до сите кои во овие моменти го спасуваат имотот што го стекнувале со години.