Магазин

Три работи што не треба да се јадат за појадок

Три работи што не треба да се јадат за појадок

Доколку сакате да се храните здраво и квалитетно, не го прескокнувајте појадокот, а исто така ова никогаш не треба да го јадете како прв и најважен оброк.

Појадокот е најважниот оброк и токму затоа треба добро да внимавате што јадете наутро. Меѓу честите продукти што често може да се најдат на вашата трпеза се и следните три кои носат повеќе штета отколку корист и токму затоа треба да ги исфрлите од листата на утрински оброци.

Сланина

slanina

Содржи голем процент заситени масти и холестерол и често пати е процесуирана со нитрати од кои може да се јави главоболка.

Печива со сирење или путер

Ова се празни јагленхидрати со многу малку нутритивни вредности, како влакна, ротеини, цели житарици и слично.

Енергетски плочки

energetski-plocki

Што се однесува до шеќерите и калориите, енергетската плочка ви е исто како за појадок да јадете чоколада.