Македонија

Трибината на ГДОМ: Гостиварчани масовно во одбрана на Македонија

Трибината на ГДОМ: Гостиварчани масовно во одбрана на Македонија

Граѓанското движење за одбрана на Македонија вечерва одржa трибина во Гостивар.

Трибината на ГДОМ се одржa во салата до општинската зграда, која беше претесна за сите гостиварчани  кои отворено застануваат зад иницијативата за одбрана на Македонија.

gostivar-2

Во Граѓанското движење за одбрана на Македонија членуваат историчари, научници, професори, новинари, глумци и други интелектуалци.  ГДОМ досега одржа трибини во неколку градови во Македонија, меѓу кои Битола, Велес, Штип, Куманово, Кавадарци.

gostivar

gostivar-1