Македонија

Тричковски призна: СДСМ може да победи само на наместени избори

Тричковски призна: СДСМ може да победи само на наместени избори

Опозиционерот Бранко Тричковски кој на јавноста и е познат по дрските навреди и пцовки упатени кон македонскиот народ, како и по тоа дека е силен поддржувач на СДСМ и гласноговорник на политиките од Бихаќка, во својата најнова колумна признава дека опозициската партија не може да победи на избори.

Односно, Тричковски вели дека СДСМ може да победи само на наместени избори.

Изборите имаат смисла само ако не се кристално чисти односно ако се наместени во корист на битката против злото, пишува тој.

Тричковски силно посакува СДСМ да победи на изборите, но знае дека на фер и демократски избори, СДСМ нема никакви шанси да го победи ВМРО-ДПМНЕ.

Колумната на Тричковски е објавена во најновиот број на „Слободен печат“ и во негов стил, изобилува со тешки навреди.