Магазин

ТРОГАТЕЛНО ВИДЕО: Исповед на жртва на силување

ТРОГАТЕЛНО ВИДЕО: Исповед на жртва на силување

Неодамна е направен сериозен експеримент со помош на кој се прикажува како реагираат луѓето доколку слушнат дека во нивна непосредна близина има силување.

Момче и девојка изведуваат звуци на силување во машки тоалет, а мажите или реагираат или само си заминуваат без притоа да се обидат да и помогнат на девојката.

Покрај другото на снимката можете да го слушнете и исповедот на жена која била силувана од страна на нејзин роднина на прославата на нејзиниот 13-ти роденден. Таа спомнала дека некои од присутните ги чуле нејзините врисоци, но не преземале ништо.

Целта на експерименот е да се покаже дека доколку сите се обединат силувањата можат да бидат спречени и дека мажите кои реагирале во експериментот штотуку спасиле нечиј живот.