Крими хроника

Тројца косовски државјани фатени со фалсификувани документи

Тројца косовски државјани фатени со фалсификувани документи

На граничниот премин „Табановце“, вчера во 23 часот приведени се косовските државјани Дритон Р (21)  и Кабил К (36) за фалсификување исправа. Истите се предадени во СВР-Куманово, за понатамошна постапка.

Вчера во 21.45 часот на ГП-Табановце, за излез од Македонија по извршената пасошка контрола кај албанскиот државјанин Латај E(44), утврдено  е  дека патната исправа била фалсификувана, односно намерно биле оштетени  страници со пресекување на дел од страниците и вметнување на дел од друга патна исправа, со цел прикривање штембил за забрана во некоја од земјите на ЕУ. Истиот е приведен во ПС за ГП-Табановце,  и предаден во  СВР-Куманово, за понатамошно постапување.