Македонија

Тројца планинари го спасија животот на кико на -25 степена на Шар Планина

Тројца планинари го спасија животот на кико на -25 степена на Шар Планина

Тројцата храбри планинари Дамјан Карловски, Сенад А. Идризи, и Божидар Прањиќ му го спасија животот на 17-годишното момче што вчера падна во бездна и удри во карпа на Шар Планина, кај Титов Врв.

Со натчовечки напори тие дадоа се од себе да му го спасат животот на Кико на -25 степени целзиусови.