Балкан

Тројца работници загинале при одрон на карпи

Тројца работници загинале при одрон на карпи

Тројца работници загинале од одрон на карпи додека работеле на санација на патниот правец Грамш – Муглица.

Двајца од работниците  се со албанско државјанство, а третиот е италијански инженер.

Во несреќата се повредени уште тројца други работници кои со тешки повреди биле префрлени во болницата во Елбасан.