Македонија

Тројца возачи шверцувале 110 бегалци

Тројца возачи шверцувале 110 бегалци
Момче пронајдено мртов во Неготино

На автопатот Гевгелија-Скопје, од страна на мешовит патролен тим, во камиот „мерцедес“ со тетовски регистарски ознаки, управувано од пријавениот, биле пронајдени 69 мигранти од Авганистан, Пакистан, Ирак и Сирија, додека на автопатот Демир Капија-Велес во камион „мерцедес“, се откриени мигранти од Авганистан, Ирак и Конго.

Против возачите на трите возила се поднесени кривични пријави, а бегалците се пренесени во соодветни државни кампови и домови.