Свет

Тропската бура Кристобал прерасна во ураган

Тропската бура Кристобал прерасна во ураган

Тропската бура Кристобал откако го напушти реонот на Бахамските острови прерасна во ураган.

Националниот центар за урагани во Мајами соопшти дека во моментов ураганот се наоѓа на околу 1.000 километри југозападно од Бермудите и има ветрови што достигнуваат 120 километри на час, а се движи на исток со брзина од четири километри на час.