четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Тросед, перници, ќебиња извадени од коритото на Сушица во Охрид

Јавното претпријатие „Охридски Комуналец” при чистење на коритото на реката „Сушица” на пресекот на улицата „Ариф Мустафа” со булевар „Туристичка”, извадиле тросед, перници, ќебиња и друг различен отпад кој од страна на несовесни граѓани бил фрлан во реката.

сушица

Поврзани вести

Од претпријатието посочува на несовесното однесување на граѓаните кои доколку имаат ваков отпад, наместо да се обратат во јавното претпријатие за да се подигне, прават диви депонии и го фрлаат на несоодветни локации.

Најчитани вести