четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Трошоците во градежништвото намалени за 0,1 отсто

rabotniciSonce

Последни вести

Трошоците во градежништвото за новите објекти за индивидуално домување во првото тримесејче од годинава се пониски за 0,1 процент во споредба со истиот период минатата година, објави МИА.

Државниот завод за статистика денеска објави дека трошоците за материјали во овој период се пониски за 1,2 проценти, а трошоците за вработените повисоки за 2,9 отсто.

Во однос на четвртото тримесечје од минатата година трошоците за новите објекти за индивидуално домување се пониски за 2,8 проценти, трошоците за материјали за 1,3 проценти, а трошоците за вработените се пониски за 6,8 отсто

Најчитани вести