Балкан

„Црна Гора слабо се бори против корупцијата“

„Црна Гора слабо се бори против корупцијата“

Центарот за граѓанско образование (ЦГО) вели дека во Црна Гора нема политичка волја, но и административен капацитет на надлежните институции за борба против корупцијата.

Од ЦГО, по повод деветт декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата, апелирале до претставниците на властите и институциите што ги спроведуваат антикорупциските закони, во целост и објективно да ги применат своите постоечки механизми, за борба против овој проблем, што значително го отежнува развојот на црногорското друштво.