Магазин

Турчин има 32 деца, сака 50

Турчин има 32 деца, сака 50

Халит Текин од Турција има 32 деца и вели дека доколку господ му даде здравје би сакал да има вкупно 50 потомци.

54-годишниот Текин има вкупно четири жени, но само неговиот брак со Нихат Текин, со која се оженил во 1982 година кога таа имала само 15 години, е законски. Останатите три негови бракови се верски.

Текин има 32 деца, од кои 12 се машки.

Пет од неговите деца веќе се во брак и од нив има 18 внуци. Тој, вели дека неговите сопруги никогаш не се караат и дека живеат сложно, но во различни куќи.

Заедно со жените, децата и внуците, неговото семејство брои 60 лица.

– Не би можеле никако да живееме во иста куќа, додава тој.

Текин вели дека сите членови на неговото семејство живеат во слога, но прознава дека има финански проблеми.