Свет

Турчинов: Русите сепаратисти ги сметаме за терористи

Турчинов: Русите сепаратисти ги сметаме за терористи

Вршителот на должност на украинскиот претседател, Олександар Турчинов, изјавил дека проруските демонстранти кои во источниот дел на Украина зазеле повеќе згради на локалната администрација ги сметаат за „терористи“ и дека против нив ќе ги употребат сите закони.

„Властите сите сепаратисти и терористи, кои се вооружени со автоматско оружје и кои што ја зазеле локалната управата, ќе ги третира како терористи и криминалци“, рекол Турчинов.

Проруски демонстранти ја зазеле зградата на администрацијата на Доњецк, Луганската и Харковата област, каде што пристигнале специјални единици на полицијата од други региони на Украина.