Балкан

Турција: Се удавија петмина мигранти, меѓу нив и новороденче

Турција: Се удавија петмина мигранти, меѓу нив и новороденче

Пет мигранти, меѓу кои итримесечно бебе денеска се удавија во близинана западниот брег на Турција, откако нивниот чамец со кој тргнале кон Грција се превртел.

Турските медиуми наведуваат дека несреќата се случила рано изутринава, а бегалците планирале да пристигнат до грчкиот остров Лезбос.

Во чамецот се наоѓале мигранти од Авганистан и Иран, а девет лица успеале да се спасат.