Балкан

Туристи кај Задар пропаднале низ кров додека го набљудувале морето

Туристи кај Задар пропаднале низ кров додека го набљудувале морето

Петорица Германци и една Полјакиња кои летуваат во местото Свети Петар кај Задар, пропаднале низ плоча на стара напуштена штала, каде што се искачиле за да го набљудуваат морето.

При падот, тројца се потешко повредени и тројца полесно.

Повредените се наоѓаат во задарската болница каде што се под лекарски надзор.