понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 75

Турската единица за спасување со специјални шампони ја чистеше црквата во Стајковци (ФОТО)

Со помош на екипи од градот Истанбул од загрозените подрачја испумпани се 176.000 литри вода, исчистен е пат во должина од 4.250 метри, исчистени се 158 живеалишта, 175 канали и во 242 наврати со камиони е пренесен шут.

crkva-1-640x360

Поврзани вести

Техничка противпожарна екипа од Истанбул, составена од 42 лица и 21 специјално возило се во Македонија, каде помагаат во санирање на штетите од поплавите кои го зафатија скопскиот регион.

Испратени се и комбинирани возила за чистење канали и противпожарни возила кои ќе бидат вклучени во загрозените подрачја до 31 август годинава.

crkva1

Со помош на екипи од градот Истанбул од загрозените подрачја испумпани се 176.000 литри вода, исчистен е пат во должина од 4.250 метри, исчистени се 158 живеалишта, 175 канали и во 242 наврати со камиони е пренесен шут.

Најчитани вести