Свет

Турската полиција заплени три тони експлозив

Турската полиција заплени три тони експлозив

Полициска патрола синоќа се обидела да го запре минибусот за рутинска контрола во градот Јешили, но возачот одбил да застене, што предизвикало сомнеж кај полицајците, кои отвориле оган кон возилото, стралајќи во тркалата.

Возилото продолжило и натаму да се движи со оштетени гуми, доаѓајќи до една крстосница, каде возачот излегол од минибусот и побегнал во непознат правец.

При претресот на возилото полицајците во него пронашле речиси три тони експлозив,

Полицијата започнала акција за пронаоѓање на возачот на минибусот, кој е осомничен за тероризам.