Македонија

Турски власти спречија обид на 50 мигранти за илегален влез во Бугарија

Турски власти спречија обид на 50 мигранти за илегален влез во Бугарија

Според поициски извори, 44-ца од приведените мигранти потекнуваат од Авганистан, четворица од Ирак и двајца од Пакистан.

Поглемиот дел од мигрантите биле приведени во селото Јешилџе, а остантите во Авџилар.

Приведените мигранти се пренесени во центарот за екстрадиција во Пеливанќој.