четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 57

Tутунарите задоволни од исплатата на субевнциите

tutunari

Последни вести

Пред почетокот на новата реколата, исплатата на субвенциите доаѓа во вистинско време, сметаат прилепските тутунари кои денеска ги подигаа парите од банките, а кои беа трансферирани на нивните сметки на име субвенции за тутунот од ланската реколта, објави ТВ „Сител“.
Како што е познато, според актуелниот Закон за тутун, тутунарите добиваат по едно евро за секој килограм откупен тутун.
Министерството за земјоделство ќе исплати една милијарда и 450 илјади денари за тутунопроизводителите. Половината од овие средства ќе бидат исплатени на тутунарите од прилепско-пелагонискиот регион. Во Прилеп беа откупени 5 милиони килограми тутун.

Најчитани вести