Македонија

ТВ НОВА отсега и во дигиталната понуда на Телекабел: Еве како да го нагодите телевизорот

ТВ НОВА отсега и во дигиталната понуда на Телекабел: Еве како да го нагодите телевизорот

Корисниците на Телекабел отсега ќе можат да ја следат програмата на Телевизија Нова и на дигиталните фреквенции.

За упатство како да ги наместите вашите ТВ-приемници за да го гледате дигиталниот сигнал, погледнете го видеото:

Дигитални фреквенции за ТВ Нова по градови:

Кочани – 458000 kHz

Скопје – 794000 kHz

Св. Николе – 794000 kHz

Битола – 730000 kHz

Прилеп – 730000 kHz

Кавадарци – 562000 kHz

Неготино – 562000 kHz

Струмица – 818000 kHz

Радовиш – 762000 kHz

Велес – 802000 kHz

Штип – 658000 kHz

За сите градови: QAM 256, simbol rate 6900.