Македонија,Крими хроника

Уапсен кардиологот Борче Петровски во Косово?

Уапсен кардиологот Борче Петровски во Косово?

На Косово е уапсен македонскиот кардиолог Борче Петровски, објавува косовскиот весник „Експрес“, повикувајќи се на свои извори, а пренесува Здравство24.мк.

Петровски во Косово беше приведуван и во 2007, но ослободен поради немање  на докази.

Инаку тој е поранешен директор на Клинички Центар и поранешен директор на Клиника за кардиологија во Скопје.