Македонија

Уапсен крадец на мотори низ Скопје

Уапсен крадец на мотори низ Скопје

Основното Јавно Обвинителство поднесе кривична пријава против К.Љ.(23) за сторени тешки кражби, при кои осомничениот незаконски стекнал околу 360.000 денари.

Во претходна постапка, на К.Љ. му е изречена мерка притвор во траење од осум дена.

Имено, К.Љ. на 30.10.2014 година, околу 2:30 часот по полноќ украј мотор од марката „Јамаха“ од зградата број 5 на улицата Даме Груев. Тој со помош на двајца најмени работници кои ги платил по 100 евра, моторот го внел во камион и го однел во насебата Бутел каде го продал за 2.000 евра.

За рсветлување на случајот обезбедени се видео записи од околните објекти, како и од безбедносните камери поставени на крстосниците и објектите во Град Скопје на кои се гледа начинот на извршување на кривичното дело како и правецот на движење на камионот. Извршен е претрес на домот на М.Љ., татко на пријавениот, каде била пронајдена и поголема количина пиштолска муниција.