Крими хроника

Уапсен кумановец кој 11 години се бара за убиство

Уапсен кумановец кој 11 години се бара за убиство

Кумановецот  Б.Д (40) за кого е распишана потерница за издржување казна затвор 10 години за убиство, денска е уапсен.

Полицијата добила сознанија па ја организирала акцијата за апсење на бегалецот кој заедно со уште двајца кумановци на 26 март 2003 година го убиле Ердоан Ј. (24)  од Скопје.

Пресудата против Б.Д. била изречена во отсуство.