Свет

Уапсен менаџер во „Касперски“ поради велепредавство

Уапсен менаџер во „Касперски“ поради велепредавство

Компанијата потврди наводи на Комерсант дека Стојанов била уапсен во декември заедно со висок разузнавач од Федералната служба за безбедност. Двајцата се обвинети за велепредавство.

Портпаролка на Касперски наведува во соопштение дека апсењето на Стојанов „нема никаква врска со компанијата и нејзиниет оепрации“ и дека тие не се запознати со деталите од обвинението. Стојанов во 2000 година бил вработен во единицата за борба со кибер криминал во руското МВР.