петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 49

Уапсен осомничениот за лажни закани со бомби во Данска

Полицијата не го соопшти идентитетот на уапсениот, кој се јавуваше во шопинг центри, болници и аеродроми и се закануваше со бомби.

denmark463480606

Последни вести

Поради овие закани вчера беа евакуирани два аеродроми и два шопинг центри.

Осомничениот за лажните закани е уапсен и притворен.

Полицијата не го соопшти идентитетот на уапсениот, кој се јавуваше во шопинг центри, болници и аеродроми и се закануваше со бомби.

Не е соопштена ниту причината за лажните дојави.

Аеродромите во Роскилде и Архус и шопинг центарот во Роскилде се отворени откако беа пребарани и во нив не е пронајдена болба, а полицијата сеуште го пребарува шопинг центарот во Слаглесе кој исто така беше затворен поради закана.

Најчитани вести