ТОП,Македонија

Уапсен скопјанец кој војувал во Сирија

Уапсен скопјанец кој војувал во Сирија
Уапсен скопјанец кој војувал во Сирија

Министерството за внатрешни работи го уапси С.Ф.(23) од Скопје кој се бараше од август годинава кога против него во рамки на акцијата „Ќелија“ е поднесена кривична пријава поради сомнение за „Учество во странска војска, полиција, паравоени и параполициски формации“ .
На пријавениот од надлежниот суд во отсуство му беше изречена мерка притвор. Според сознанијата