Македонија,Крими хроника

Уапсен Виктор Божиновски, висок функционер на СДСМ

Уапсен Виктор Божиновски, висок функционер на СДСМ

Виктор Божиновски, актуелен раководите на правниот сектор во општина Куманово е функционерот на СДСМ кој попладнево го уапси одделот за органзиран криминал при МВР, објавува Press 24.

Според инфорамциите, тој се сомничи за корупција, отакако полицијата утврдила дека примил сума на евра од странка. Божиновски, чие име веќе е топ тема во кумановската чаршија, на јавноста и е познат како поранешниот директор на кумановскиот водов кој за една година усепа да изеде над 100.000 евра во кафеаните низ градот. Поради тоа српските медиуми го наркоа „Шоиќ од Куманово“.

Божиновски од кумановскиот водовод по интеврвенција на кумановскиот градоначалник Зоран Дамјановски Циц е префрлен да раководи со праниот сектор на општината.
Важи за висок функционер во кумановскиот огранок на партијата и истурен теренски играч.