Свет

Уапсени 13 лица во Кина поради трагедијата на градилиштето

Уапсени 13 лица во Кина поради трагедијата на градилиштето

 

Истрагата е насочена кон главната инженериска фирма „Хебеј Јиненг“, која и претходно била поврзана со некои други несреќни случаи на работно место.

Кинеските медиуми наведуваат дека несреќата се случила меѓу две смени, поради што најверојатно и има толку голем број жртви.

Градежните работи на ова градилиште почнале во јули минатата година, а било планирано да се завршат на почетокот на 2018 година.