Свет

Уапсени шест лица за трговија со луѓе во Лондон

Уапсени шест лица за трговија со луѓе во Лондон

Новата единица на лондонската полиција за борба против трговија со луѓе и киднапирање, уапсила шест лица кои се осомичени дека вршеле трговија со луѓе.

Лондонската полиција информира дека тие се уапсени поради обвинувањата дека тргуваат со луѓе поради сексуални искористувања, контрола на проституцијата и перење на пари.

Групата се соминичи дека злоупотребила повеќе од 100 жени во трговија со луѓе. Апсењата се изврешни во склоп на истрагата за криминална група од Унгарија.