Свет

Убиен чеченскиот терорист Дока Умаров

Убиен чеченскиот терорист Дока Умаров

„Раша тудеј“ јавува дека е разбиена терористичката група на Дока Умаров, чеченски лидер кој се бара за повеќе терористички напади.

Руските специјални единици беа во потрага по „злогласниот терорист“ уште од почетокот на годината.