Свет

Убиени најмалку 15 лица при напад на Боко Харам

Убиени најмалку 15 лица при напад на Боко Харам

Најмалку 15 лица се убиени при напад на припадници на исламистичката група Боко Харам врз едно село во североисточниот дел на Нигерија, објави МИА.

– Досега изброивме 15 мртви, а едно лице е рането – изјави жител на нападнатото село Хујум, што се наоѓа во нигериската сојузна држава Борно.

Според него, при нападот на припадниците на Боко Харам целосно изгореле неколку куќи во селото.при нападот на припадниците на Боко Харам целосно изгореле неколку куќи во селото.