Балкан

Убил човек па молел да го извадат демонот од него

Убил човек па молел да го извадат демонот од него
Убил човек па молел да го извадат демонот од него

Дваесет и деветгодишниот Александар Бурда со нож го усмртил педесет и четиригодишниот Драгутин Вукелиќ во центарот на српскиот град Врбас, а потоа молел некој да го извади демонот од него.

Како што пишува српскиот Курир, во центарот на Врбас Драгутин дошол пред неколку години, откако цел живот многу се мачел. Татко е на шест дечиња кои сега се завиени во црно. Пред шест години конечно им обезбедил кров над глава на своите дечиња, и кога требало да уживаат, Александар го избодел во стомакот и грбот неколкупати среде улица и тоа без никаква причина!

-Драгутин беше добар човек кој правеше се за домот. Секогаш помагаше на секого колку може и умее. Немам браќа, но него го сакав како брат, вели неговиот зет.

Ќерката на убиениот во солзи вели дека не може да се помири со трагедијата и не и е јасно како можело нешто вакво да се случи среде бел ден.

– Убиецот го нападнал од зад грб. Не знам како е можно да се случува ова среде бел ден, вели Катарина.

Во моментот на нападот, Драгутин се обидел да се спаси и се тепал со убиецот кој скокнал на него, но залудно. Децата и жените почнале да плачат и бегаат по улица, а кога стигнала полиција и амбуланта, крвавиот убиец легнал на земја и ги молел да го извадат демонот од него.