четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 0

Учениците со скратен зимски распуст оваа година

Зимскиот распуст за учениците во основните и средните училишта оваа година ќе биде пократок за четири дена, објави „Вест“.

зимски

Поврзани вести

Училиштата во државата оваа година ќе го почнат зимскиот распуст еден ден подоцна во однос на лани, а второто полугодие ќе започне три дена порано. Ова затоа што во текот на годината има многу празници кои се паѓаат во работни денови. А, учебната година, согласно законите за основно и за средно образование, мора да трае 180 работни денови.

Најчитани вести