сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Учениците македонци во Тетово од утре во нов објект

tetovo-ucenici

Поврзани вести

Учениците од тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ” кои наставата ја следаат на македонски јазик од утре на училиште ќе одат во друг објект.

Договор меѓу локалните власти и родителите треба да биде постигнат денеска.

Ова е резултатот од дводневниот бојкот на наставата во бараката во дворот на гимназијата за каде учениците и нивните родители тврдат дека е небезбедно да се учи.

Бојкотот на наставата дојде по инцидентот во дворот пред бараката кога еден средношколец бил прободен со нож.

Најчитани вести