Македонија

Учениците од денеска на летен распуст

Учениците од денеска на летен распуст

Околу 280 илјади основци и средношколци денеска ја завршуваат учебната 2014/2015 година и за нив од денеска започнува летниот распуст.

Иста така денеска е и последниот ден од годинешното екстерно тестирање, со кое во изминатите девет дена беа опфатени вкупно 183.280 ученици и 17.803 наставници.