Македонија

Ученик со роднини нападнал професор во средно училиште

Ученик со роднини нападнал професор во средно училиште

Во средното училиште „8 Септември, поранешен ЕМУЦ, во скопската населба Автокоманда претпладнето ученикот С.Б, заедно со својот татко и чичко, физички го нападнале класниот професор М.А и уште неколку други професори.

Настнала масовна тепачка меѓу ученикот, неговиот татко и чичко, од една страна и од друга страна класниот професор и неколку други професори.

Од полицијата информираат дека засега не се познати причините за тепачката, но се работи на расчистување на инцидентот.