Македонија

Учество на министерот Џафери на „SOFEX 2014“

Учество на министерот Џафери на „SOFEX 2014“

Делегација од министерството за одбрана на Република Македонија, предводена од министерот Талат Џафери од вчера учествува на неколкудневната конференција и егзибиција „SOFEX 2014“ која се одржува во главниот град на Јордан, Аман.

SOFEX 2014 вклучува низа настани предводени од конференцијата на која учество земаат проминентни личности од сферата на одбраната и безбедноста, вклучувајќи министри за одбрана, началници на Генералштаб, команданти на сили за специјални операции и челници на политички директорати. На егзибицијата свое претставување имаат поголем број мали, средни, но и интернационални производители кои ќе извршат демонстрација на најновата опрема и технологии.