Македонија

УХМР: Невремето се движи кон Куманово

УХМР: Невремето се движи кон Куманово

Дел од облачната маса се преместува и се движи кон кумановско. Еден помал дел се одвојува преку Катланово кон Велешко, информираат од УХМР.

Невремето кое го зафати Скопје се намалува, а масата се движи кон Куманово.

Облачната маса се преместува кон кумановско со пороен дож и грмежи. Иако се намалуваат условите за големо невреме во делови од кумановско, сепак пороен дожд и грмежи и натаму ќе има.