среда, 16 август 2017  |  Вести денес: 31

УХМР: Топењето на снегот може да предизвика заезерени површини

Нивото на Охридското Езеро е за 4 сантиметри под дозволената минимална кота, а водостојот на Вардар во Јегуновце и Скопје е повисок од вообичаените максимуми за февруари, додека кај другите реки е понизок, соопшти денеска Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

ухмр

Поврзани вести

Оттаму предупредуваат дека  во следниот период, поради топење на снегот во рамниците е можна појава на заезерени површини, особено во делови на Пелагонија, Струмичко Поле, Кумановско и Скопско Поле.

Најчитани вести