Македонија

УЈП ја објави првата листа на должници за годинава

УЈП ја објави првата листа на должници за годинава

УЈП ја објави првата листа на должници за годинава.

На листата на должници бр.01/2016 се најдоа имињата на лицата и фирмите кои имаат долгови доспеани до 30.09.2015 и неплатени до 31.12.2015 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е: повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Целата листа можете да ја погледнете ОВДЕ.