сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 22

УЈП отвори нов шалтер за радиодифузна такса во зградата на МРТ

ujp

Последни вести

Управата за јавни приходи денеска соопшти дека со цел подобрување на услугите кон обврзниците на радиодифузна такса започна да функционира специјализиран шалтер за давање на услуги поврзани со РДТ, лоциран на приземјето во зградата на Македонската радиотелевизија.

Од Управата посочуваат дека со отворањето на овој шалтер, кој почнал да финкционира од 23 март, граѓаните и фирмите ќе можат на една локација да ги користат услугите за РДТ на двете институции, на УЈП надлежна за утврдување и наплата на радиодифузната такса и на ЈП Македонска радиотелевизија (МРТ) надлежна за исправка и ажурирање на адресни и матични податоци на обврзник за радиодифузна такса.

– Целта на отворањето на Даночниот шалтер за РДТ, кој ќе работи секој ден од 08.30 до 18.00 и во саботите од 08.30 до 14.00 часот, е побрзо и поефикасно постапување по барањата и разрешување на состојбите со кои се соочуваат обврзниците на радиодифузна такса, како на пример издавање на копија од решение за РДТ (изгубено или непримено решение), доставување докази од обврзниците за извршени уплати со цел прекнижување, затворање на заостанатите долгови во решенијата или опомените кои им ги доставила УЈП, издавање на аналитичка картица и други услуги и информации поврзани со евиденцијата на РДТ, плаќањето и постапките за наплата кои ги спроведува УЈП, стои во соопштението од Управата за јавни приходи.

Најчитани вести