сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 7

УЈП ќе почне со присилна наплата на долговите за радиодифузна такса

Од Управата ги повикуваат граѓаните кои имаат заостанати долгови за РДТ истите да ги платат во најкраток можен рок, со цел да не се изложуваат на дополнителни трошоци на присилна наплата и блокирање на нивните сметки.

javna-rasprava-reformi-radiodifuzen-servis

Поврзани вести

УЈП ќе почне со присилна наплата на долговите за радиодифузна такса.

Од Управата ги повикуваат граѓаните кои имаат заостанати долгови за РДТ истите да ги платат во најкраток можен рок, со цел да не се изложуваат на дополнителни трошоци на присилна наплата и блокирање на нивните сметки.

УЈП ќе отпочне со присилна наплата од 15-ти ноември 2015 година кон должниците на оваа јавна давачка.

Како наједноставно да платите Радиодифузна такса? Како да проверите дали имате долгови за РДТ? Повеќе информации за ова на следниот линк.

Најчитани вести