Македонија

Укината забраната на Стража и Ќафасан

Укината забраната на Стража и Ќафасан

На планинскиот премин Стража и патниот правец Струга-Ќафасан е укината забраната за движење на тешки товарни возила од утрово од девет часот.

Забраната за движење на тешките товарни возила на планинскиот превој Стража беше воведена вчера во 18 часот поради задржување снег на коловозот.