Магазин

Украден бисерниот фустан на оскаровката Нjонгo, вреден 150.000 долари

Украден бисерниот фустан на оскаровката Нjонгo, вреден 150.000 долари

Фустанот во кој минатогодишната добитничка на Оскар, Лупита Нjонгo заблеска на црвениот тепих на 87-то доделување на наградите, е украден од нејзината хотелска соба.

Фустанот е креација на модната куќа Келвин Клајн, а за негова изработка биле неопходни дури 6000 топчиња бисери. Вредноста на овој фустан е 150.000 долари.

Како што кажала актерката за полицијата, фустанот исчезнал во вторникот во утринските часови помеѓу 8 и 9 часот. Во тој период Лупита не била во собата, а кога се вратила видела дека фустанот е украден.

1dresslupita

Претставникот на полицијата ја потврдил оваа информација.

-Можам да потврдам дека е исчезнат фустанот од хотелот Лондон, која и припаѓа на актерката Лупита Нјонго. Во моментов ги разгледуваме сите можност, а една од нив е дека чистачките ја оставиле отворена вратата на собата додека чистеле, што тоа го искористиле потенцијалните сторители, изјавил тој.

2dresslupita