Македонија,Крими хроника

Украден кабел од ски – лифт во битолско

Украден кабел од ски – лифт во битолско

Тешка кражба на кабел од електромотор од ски – лифт во атарот на село Нижополе, битолско.

Кабелот е украден од електромотор од ски-лифт „Чука“ сопственост на ЈП „Стрежево“ со што е причинета материјална штета од околу 400.000 денари.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.