Свет

Украден накит вреден шест милиони евра

Украден накит вреден шест милиони евра

Полицијата се уште трага по тројцата крадци кои се гледаат на безбедносните камери на Кеј Џи Кеј холдингс, компанија со седиште во Индија, која тргува со дијаманти на големо, изјави детективот Ахмед Насер.

Околу 22:00 часот на 31 декември кога на Тајмс сквер се собраа скоро милион луѓе и беа распоредени околу 7.000 полицајци, тројца мажи влегле во зграда, што се наоѓа на само неколку метри од плоштадот и при тоа извршиле кражба на шестиот кат,  каде се наоѓа фирмата.