Македонија,Крими хроника

Украдени бакарни кабли на ТВ Сител вредни 20.000 евра

Украдени бакарни кабли на ТВ Сител вредни 20.000 евра

ТВ Сител вчера пријавила тешка кражба на нивен објект на местото Ѓуриште.

Украдени се околу 200 метри брановодни кабли од чист бакар, со што е причинета материјална штета од околу 20.000 евра. Кражбата е извршена пред околу 1 месец, во точно неутврден период.

ПС-Свети Николе превзема мерки за пронаоѓање на сторителот и целосно расчистување на случајот.